Talomme oli siis myyty ja aloimme väliaikaisen asunnon etsinnän lähiseudulta.

Lapsille oli ehdotonta, että kaverit eivät saa olla kaukana ja kouluun ei saa tulla liian pitkä matka. Siispä etsintä keskittyi ihan lähikulmille.

Lähistöllä on useampikin asumisoikeustalo ja olin koiran lenkitysreissuilla huomannut, että yksi asunto oli ollut tyhjillään jo kauan.  Siispä aloin soitella asunnosta, mutta sain vastauksen, että asunto on jo varattu. Kyllä harmitti, sillä paikka ja koko olisi olleet juuri sopivat. Meille kuitenkin tarjottiin vapautumassa olevaa 3 h + k asuntoa viereisestä pienkerrostalosta. Asunto olisi meille aika pieni, mutta vaihtoehtoja ei oikein tuntunut olevan ja varasimme sen.

Juuri ennen kuin teimme sopimusta asunnosta, tuli meille ilmoitus, että ensimmäisenä kyselemämme asunto olikin taas vapaa, eli varaajat olivat peruneet varauksena. Tämä oli todella mukava tieto, sillä viisihenkinen perhe kolmiossa-ajatus oli tuntunut jokseenkin ahdistavalta ja olisi tietänyt ison varastokopin vuokraamistarvetta.  Nyt saimme ison 4 h + k + s + khh rivarista, jossa on kaksi suhteellisen hyvän kokoista varastoa ja vaatehuone. Tavaramme kävivät muutossa läpi tiukan seulan ja saimme kuin saimmekin kaiken mahtumaan uuteen asuntoon ilman lisätilan vuokraamista.

Muutimme siis syyskuun aikana uuteen "väliaikaiseen" asumisoikeusasuntoomme. Pihamme pieneni 2000 m2:st  noin 20 m2:ön, joten lumen luonti ja ruohon leikkaaminen eivät ole enää aikaa viemässä :).