Perjantai aamuksi klo 8 oli tilattu ontelolaattojen saumojen valua varten tontille betonikuorma.

Olimme harjanneet laatoilta lumet, mutta kukaan ei ollut meille maininnut, että laattojen välit tulisi sulattaa lumesta.

Timpuri saapui paikalle "tohottimensa" kanssa klo 7 ja yllätys yllätys, se tohotin ei toiminut... aikaa betonin saapumiseen oli tunti.

Bauhaus aukeaa klo 7 ja lähdin ajamaan sinne, jotta vuokraan tohottimen. Paikalla ilmeni, että tohotin vaatii erilaisella liittimellä olevan kaasupullon. Tohotin tontille ja kaasupulloa vaihtamaan. Aikaa betonin saapumiseen oli 25 min.

Ajoin kohti työpaikkaa, kun timpuri soitti, että tämäkään tohotin ei toimi. Kello näytti 7.55.

Käänsin auton kohti Cramon vuokraamoa. Vuokrasin sieltä tohottimen ja ajoin tontille - onneksi matkalla ei ollut poliiseja.

Kello oli 8.17, kun saavuin tontille uuden tohottimen kanssa ja paikalla oli jo betoniautokin.

Jätin timpurit sulatus hommiin ja saatoin vaan toivoa, että ehtisivät. Sen tämä aamu opetti, että klo 8 aamulla ei enää tilata mitään, mitä ei voi perua.

Kello 12 uskalsin soittaa tontille ja sain kuulla, että valu on saatu tehtyä. Mutta nyt ongelmana on vesi. Sitä tuli sekä taivaalta että oli sulanut laattojen pinnalta. Laatat siis lilluivat vedessä ja paikka näytti kahluualtaalta. Timpuri kehotti peittämään valut ja hankkimaan lämmittimen alatilaan, jotta betoni ei ainakaan jäätyisi. Tieto lämppärin tarpeesta tuli niin myöhään, että Bauhausia lukuunottamatta kaikki vuokraamot olivat jo kiinni. Onneksi Bauhausissa oli dieselkäyttöinen lämmitin....

Mutta se ei toiminut. Mies taisteli sen kanssa pari tuntia, mutta mikään ei auttanut. Laite ei käynyt. Tontilla oli jo pimeää ja heitimme pressut päälle ja lähdimme nukkumaan.

Aamulla ajelimme palauttamassa ei-toimivat laitteet ja lähdimme lappomaan vettä altaaksi tulleesta sokkelista. Ja sitten päätimme, että rakennamme sokkelille teltan. Siitä tulikin hieno :)

 

Ja isänpäivä aamuna näytti jo tältä

 

Eli hyvältä... Nyt vaan toivotaan, ettei iske syysmyrsky ja koko teltta lennä naapurin tontille. Mutta ainakin uskomme, että valu on pelastettu.

Tietenkin olisi hyvä, jos rakennelma pysyisi paikallaan seuraavan 4 vkoa, jolloin paikalle pitäisi saapua Kastellin miehien. Silloin ei ainakaan vesi ja lumi haittaisi aloitusta.