Olimme ajatelleet, että haluamme tiilestä muuratun takan sen hyvän varaavuuden takia. Siksi olimmekin katselleet Tiilerin funkkistakkoja ja esimerkiksi Tiilerin Funkkis-Jussi olisi meistä oikein kaunis vaihtoehto. Nyt vaan ongelmana on takan sijainti.

Hormiksi olemme valinneet Schiedelin Rondo Plus hormin, eli takan tulee olla ns. sivuliitosmallia. Tämä taas tarkoittaa, että hormi olisi olohuoneen nurkassa ja kulmatakkaa ei saisikaan enää sovitettua ihan kulmaan. Tosin joku hyllysysteemi puita varten tietenkin tuonne hormin viereen voisi olla ihan mahdollinen ja sitten kulmatakka siihen jatkoksi. Suorassa mallissa taas tuntuu, että takkaa pitäisi saada enenmmän pois nurkasta, mutta hormin sijaintia ei kauheasti voi muuttaa tai muuten yläkerran aulassa nautitaan hormista keskellä huonetta. 

Siksi olemmekin alkaneet haaveilla takasta kulmaluukulla. Tällaista mallia vaan ei valmiina ole ainakaan Tiilerillä. Siksipä olemmekin alkaneet pohtia elementeistä koottavan version valitsemista. Esimerkiksi Linnatulen Johannes-malli miellyttää meitä kovasti.

Nyt vaan askarruttaa se, kuinka paljon huonompi varaavuus tuollaisessa elementeistä tehdyssä takassa on. Tosin vielä voisin muurariltamme kysyä, josko hän muuraisi tiilestä meille vastaavan kulmaluukullisen malli.