Sähkösuunnittelijamme oli piirtänyt kattoomme hurjan määrän ledejä. Mutta...

Olen jo jonkin aikaa lueskellut epäsuorasta valaistuksesta. Adlux on varmaan asiassa kaikkein fanaattisin, jopa ärsyttävän fanaattinen, mutta ajatuksena epäsuora valaistus kuulostaa hyvältä.

Siksi teetimmekin suunnitelman valaistussuunnittelija Pia Frantzenilla ja pyysimme häntä ideoimaan valaistusta epäsuoraa valaistusta hyödyntäen. Saamassamme suunnitelmassa ei ole enää yhtään halogeenia/lediä, vaan esim. eteiseen on suunnitelmassa ehdotettu kahta tai kolmea opaaliakryylikupuista Jasmina valaisinta. Samaa valaisinta voi käyttää sekä katossa että seinällä. Jasmina tai Sara valaisin sopii myös yläkerran aulaan.

Olohuoneeseen, keittiöön ja ruokailuerkkeriin on suunnitelmassa piirretty valolistan taakse sijoitettavat Saalinki valaisimet. Tämä tuntuu tosi hyvältä ratkaisulta. Keittiöön tulee luonnollisesti  myös työtason valaisimet, jotka tulevat olemaan kaapin alle upotettavat pienet loisteputket. Lisäksi ruokapöydän päälle tulee perinteinen kattovalaisin, eli esimerkiksi jo meillä oleva Lokki-valaisin.

Kodinhoitohuoneeseen suunnitelmassa ehdotetaan opaaliakryylikupuista loisteputkivalaisinta.

Pesuhuoneen kohdalla teemme varmaan poikkeuksen ja sinne haluamme upottaa kattoon halogeeneja. Saunaan taas olemme ajatelleet kuituja ja lauteiden alle "siivousvaloksi" perinteisempää valoa.

Tässä siis vähän tämän hetken ideoita valaistuksesta.

Jos lukijoista jollain on kokemuksia opaaliakryylivalaisimista tai Saalinki-valaisimista niin kommentit olisivat kivoja kuulla.