Tänään oli ihana kesäkeli, vihdoinkin!

Muurari ja apupoika eli mieheni senkun ruskettuu ja laihtuu! Ulkomuuraus alkaakin olla ihan viimeisiä juttuja vaille valmis :). Jossain vaiheessa tuntui, että tätä päivää ei tule ikinä, mutta uskon että huomenna kaikki muuraukset on oikeasti valmiina. Tällä hetkellä puuttuu enää yhden lipan luota muutama rivi tiiliä ja ikkunoiden alle pitää muurata vielä puolikas rivi, johon sitten tulee ikkunoiden pellitys. Tiiliä jää pari letkaa, mutta laastia hain tänään 6 pikkusäkkiä lisää. Kuvat talon päädystä eivät ole kovin hyviä, koska telineet seisovat vielä paikallaan. Tämä siksi, että aiomme lyödä lautaverhoiltujen kohtien rimat saman tien paikalleen, kun telineet ovat valmiina.

Myös porrasasentaja oli tänään hommissa ja meillä on nyt ihanat valkoiset portaat. Kaiteet asentaja tulee vielä asentamaan huomenna. Portaat on ihanan valkoiset ja peloistani huolimatta ne eivät ole yhtään liukkaat. Kävin ostamassa Bauhausista poistorullan muovimattoa ja aion askarrella portaisiin niistä suojat, jotta saisimme ne säilymään kauniina koko projektin lopun ajan.

Muurarimme oli tänään ehtinyt myös tasoittaa pesuhuoneen seinät. Tarkoitus olisi aloittaa vesieristyksen teko heti ulkomuurauksen jälkeen.

Myös autotallin kattopellit oli toimitettu tontille tänään, eli oletamme myös kattosentajien ilmestyvän pian paikalle. Huomenna pitäisi paikalle tulle tuhat metriä autotallin ulkovuorauspaneelia, jota kesäpoikamme alkaa ensi viikolla asentaa.

Itse ehdin töiden jälkeen siivota hiukan pihaa ja villoittaa alakerran ulkoseinät loppuun. Ihanaa, että sekin urakka on nyt tehtynä ja päästään mahdollisesti viikonloppuna levyttämään. Ellei sitten aika mene jossain ihan muussa hommassa...

Alla muutama kuva, eli ensin muurauksesta, joka siis alkaa olla kunnossa

Sitten portaista