Tänään satoi koko päivän ja sai olla iloinen, että olemme sisätyövaiheessa. Asensimme keittiöön parkettia, jotta saamme keittiön asennuskuntoon ennen kuin kaapit ensi viikolla toimitetaan. Emme asentaneet parkettia vielä koko olohuoneeseen, koska mm. takka on vielä pinnoittamatta ja yksi seinä tapetoimatta, joten haluamme tehdä ne ensin.

Meille tulee keittiöön, ruokailutilaan ja olohuoneeseen sekä aikuisten makuuhuoneeseen Paradorin valkolakattu, viistettyreunainen tammiparketti, jonka tilasimme www.erikoisparketti.fi kautta. Lattia näytti asennettuna tosi hyvältä. Alla on pari kuvaa, mutta työmaavalaistuksessa kuvien värit on taas ihan erilaisia kuin todellisuus. Ekan kuvan värit on ehkä lähepänä totuutta.

Ehdimme lattia-asennuksen jälkeen vielä asentaa saunan kiviseinille polyuretaani-levyä lämpöeristeeksi. Sauna pitäisi saada siihen kuntoon viikon sisällä, että laatoittaja voi tulla laatoittamaan lattiaa. Levyjen lisäksi meidän pitää asentaa ulkoseinien (jotka ei ole kiviseiniä) alalaitaan kipsilevy suikaleet ja tehdä nurkassa kulkeville putkille kotelo. Valitsimme kiviseinien eristykseen Sauna-Satu levyn sijaan Recticelin eristelevyä, koska rautakaupassa kertoivat, että kyseessä on aivan vastaava, mutta edullisempi levy. Asennus ainakin sujui vaivattomasti. Tosin uretaanin kanssa pelaaminen on aina yhtä tuskaa, koska sitä ei koskaan osaa laittaa riittävän vähän ja asennuksen jälkeen sekä asentajat että ympäristö ovat kauheassa kunnossa. Mutta itse levyt oli helppo leikata ja  asentaa ja homma eteni nopeasti. Huomenna voimme aloittaa saunan katon alaslaskun ja koolausten lyömisen seinään.

 

 Nyt raksaajat ottavat lasin viiniä ja painuvat pehkuihin. Öitä!