Muutama päivä on vierähtänyt ilman päivityksiä ja hommat on edenneet ihan mukavasti... paisi tänään. Eli yläkerrassa seinät ovat saaneet väriä pintaan.

Tässä lasten valintoja, eli nuorimmaisen huoneessa on yksi melko voimakkaan värinen seinä ja muuten vaaleaa

 

Keskimmäiselle vaalean harmaata ja yksi seinä tapetoidaan New York yökuvalla

Ja vanhimmalle ruskeaa ja vaaleaan seinään tulee kullan ja vaaleanpunaisen sävyinen tapetti.

Aula on maalattu myös ruskealla. Vain porrasaukon seinät jää sieltä Lumen valkoisiksi.

Myös takka on saanut laatoituksen luukun ympärille ja jo ekat tuletkin :)

Yläkerran katossa on viilennyspuhallin valmiina tosi toimiin

Isäni kävi asentamassa meille myös suuren osan pistorasioista ja valokatkaisijoista. Valitsimme Schneiderin Arctic-sarjan kalusteet.

Pihassa on lisäksi kaivuri tasoitellut kasoja eli takapiha alkaa olla tasainen, joten on helpompi aloittaa siellä keväällä hommat.

Tähän asti siis kaikki sujui mainiosti. Mutta tänään... aloitettiin tapetointi. Ensimmäisenä oli vuorossa keittiö.  Tapetiksi olimme valinneet valkoisen kohokuvioisen tapetin. Tapetti tulee meillä kaappien päälle ja välitilaan, jossa sen päälle tulee lasi. Tapetointi itsessään eteni ihan mainiosti, vaikka kohdistuksissa olikin hakemista.  Aika pian tajusimme, että kaappien välitilaan levittämämme kosteussulku eli Kiillon kosteuseriste näkyy tapetin läpi. Optimistisesti ajattelimme, että kuivuessa tuo kuulto ehkä häviää.  Lisäksi ajattelimme, että koska näkyviin jää vain välitila, jossa tapetin päälle tulee lasi, niin ehkä tuo ei haittaa. Tapetoimme seiniä siis kolmen rullan verran, jonka jälkeen oli pakko todeta, että kyllä se vaan haittaa... eli uusiksi menee :(. Poistimme jo tapetit ja pohjamaalikin pitää vetää uusiksi. Harmitti vietävästi. Eli huomenna uudelleen tapettia hakemaan (toivottavasti sitä on) ja homma alusta. Iso vahinko ei onneksi ollut kyseessä, mutta henkinen kolaus oli iso, sillä uusiksi menneet hommat harmittaa eniten. Varsinkin kun olisimme voineet puhaltaa pelin poikki heti alussa, kun huomasimme ongelman. Mutta jälkiviisas on helppo olla. Huomenna toivottavasti saan kuvia tapetoidusta keittiöstä. Ja enimmäkseen hommat ovat edenneet kuitenkin hienosti.