Tuntuu, että tässä loppuvaiheessa on miljoona pientä keskeneräistä hommaa. Kaikki on niitä "vain päivän hommia", mutta kun niitä on toistakymmentä, pitää jo alkaa miettiä, että varmasti tekee asiat järkevässä järjestyksessä. Toisaalta haluaisin kaiken mahdollisimman valmiiksi ennen muuttoa, sillä asuminen raksaamisen keskellä ei houkuta. Edellisessä kodissa asuttiin seitsemän vuotta remontin keskellä, eli se on nyt koettu ja nyt olisi uuden ja valmiin vuoro.

Tänään minulla työn alla oli kodinhoitohuoneen uusiksi mennyt tapetointi. Tai oikeastaan hommat alkoi jo viikonloppuna kun revin rikki menneet neljä vuotaa pois. Ja voin kertoa, että kiviseinässä tapetti on lujassa... Eilen tapetoin uusiksi ja tänään ensin pohjamaalasin tapetin päälle ja sitten maalasin Lujalla pinnan. Nyt siis ollaan jälleen samassa jamassa kuin ennen liian pitkän tason ahtaamista tilaan. Joskohan huomenna saisimme kalusteet asennettua ja tasonkin paikalleen.

Ihan niin kaunis tuosta tilasta ei tullut kuin se ensimmäisellä yrittämällä oli, koska uusin osin tapetin vain kaappien yläpuolelta, koska alhaalta se on ehjä ja sauma jää tason tai kaapin alle. Mutta silmään tuo ottaa nyt, kun tilassa ei ole kaappeja.

Isäntä asensi tukia seinä-wc:n koteloinnille. Eli teemme etuseinän tuohon kaakelilujalla. En ihan ymmärrä miksi tuon koteloinnin pitää olla edestäkin vesieristetty, koska seinät ja lattiat on jo vesieristetty. Pieni murhehan tuo koteloinnin kastuminen olisi, jos pytty jossain vaiheessa alkaisi vuotaa. Mutta laitamme siis kaakelilujaa, joka on valmiiksi vesieristettyä levyä, joten siltä osin lvi-tarkastajakin voi olla tyytyväinen

Olen myös muurannut tuonne asennustelineen alle pienen korotuksen, joka kallistaa pois seinästä eli jos säiliö joskus vuotaa, tulee vesi wc:hen näkyville suht pian. Kaakeliluja kun tohon vielä saadaan niin sitten pääsen kaakeloimaan tuon kotelon. Punainen mosaiikkilaatta olisi tulossa tuohon säiliön etuseinään ja kanneksi puinen hylly.