Keittiön asennus on meillä vaiheessa, koska ihan kaikki ei ole mennyt suunnitelmien mukaan.

Ensin onnistuimme poraamaan yhden ruuveista läpi näkyville jäävästä peitelevystä, eli levy meni uudelleen tilaukseen. Onneksi lupasivat, että nämä kesken asennuksen tulevat tilaukset ohittavat muut tilaukset ja tämän pitäisi tulla nopeasti. Sitten aloimme askarrella kulmakaapin mekanismin kanssa, kunnes tajusimme, että emme pysty asentamaan sitä poraamalla kivitason alapintaan vaikka ohje niin sanookin. Soitto Puustelliin ja sieltä saatiin taas asentajan numero, eli sinne pitäisi soittaa. Varmaan ehdottavat jotain sikaflex kiinnitystä. Askarruttaa vaan, että pitääkö se oikeasti jos kaapin lastaa vaikka kattiloilla... Onko muilla kokemusta?

Sitten purimme pakastimen muoveistaan ja isäntä huomasi heti, että kaapin pinta ei ole sitä mitä halusimme. Eli puhetta oli, että jääkaappi ja pakastin tulisivat olemaan ns. easyclean terästä, mutta ovat nyt ihan normaali terästä. Soitto taas Puustelliin ja sieltä myyjä vakuutti, että Siemensin kaikissa koneissa on easyclean-pinta. Hiukan meitä epäilytti. Ja pian myyjä soittikin, että eipäs olekaan. Mutta meillä on kuulemma kauniimpi pitkä käsijohde. No se ei kauheasti ilahduta, jos kaappi on muuten täynnä sormenjälkiä. Eli käsijohde ei nyt pelasta tilannetta, vaan haluamme vaihtaa koneet. Myyjä lupasi, että selvittelee asiaa. Mutta myönsi kyllä, että on luullut, että easyclean on kaikissa kaapeissa ja siksi on valinnut meille väärät koneet luettelosta, koska kyseiset koneet ovat kyllä muuten toivomamme kaltaiset. Tosin meillä ei ollut kuin kaksi toivetta, eli no-frost tekniikka pakastimeen ja easyclean pinta. Eli puolet meni nappiin...

Koottuamme saarekkeen, tajusimme, että liesituulettimen putki tulee n. 10-15 cm väärästä kohdasta katon läpi. Vaihtoehtona on siis joko tuulettimen asennus taaemmas kuin suositukset sanovat tai saareekkeen hilaaminen enemmän olohuoneeseen. Koska olohuoneemme on muutenkin pieni, emme haluaisi paljoa saareketta siirtää, eli varmaan teemme kompromssin ja siirrämme saareketta hiukan ja tuuletinta hiukan. Pitää vielä kysellä ilmastointiasentajan mielipidettäkin asiaan.

Sillä aikaa kun yritämme saada vastauksia tai uusia osia keittiön ongelmakohtiin, siirryin tapetoimaan kodinhoitotilaa, jotta saamme aloittaa kaappien asennuksen myös sinne. Mielenkiinnolla odotan, millaisia asennusongelmia siellä on luvassa. Wc:tkin alkavat olla valmiit kalustamiseen, kunhan putkimies saisi hommansa tehtyä.