Muuttopäivä lähestyy. Nykyisen asuntomme avaimet pitää luovuttaa 11.11, joten siihen meillä on vielä armonaikaa suht hyvin. Tänään meille tuli kuitenkin kireämpikin deadline, eli Kastellin taloesittely. Kastelli pitäisi esittelyn meillä 16.10. eli kahden viikon kuluttua. Hui! Paljon olisi vielä tekmistä, että kehtaisi muita päästää katsomaan. Hätäisimpänä on alakerran makuuhuoneen tapetointi ja maalaus. Se onkin nyt listalla seuraavana. Sen verran olen tapetoinnissa kehittynyt, että osaan sitä tehdä jo yksikseni, eli mies voi samaan aikaan listoittaa alakerran tiloja. Lisäksi alakerran seinäwc:stä puuttuu etulevy ja siitä laatoitus.

Tänään saimme kodinhoitohuoneen kaapit asennettua myös niille seinille, joista jouduimme uusimaan tapetteja. Ikkunasta ja väliovista puuttuu vielä listat ja kaappinovista vetimet. Muuten tuo olisi valmis. Ekassa kuvassa tuo uusiksi mennyt nurkka. Alempi on aiemmin kuvattu toinen nurkka

 

Mielestäni tuo harmaa ovi on ihan onnistunut valinta, koska lattiaa lukuunottamatta tila on muuten ihan valkoinen. Aluksi näytti liiankin valkoiselta eli tuli vähän sairaala fiilis, mutta ovet paransivat tilannetta.

Kuten kuvasta huomaatte, meille tuli tilaan kuivauskaappi. Emme halunneet kuivausrumpua ollenkaan. Meillä oli kuivauskaappi jo edellisessä asunnossamme ja meistä se on kätevä. Vaikka meillä ei edes ole enää kovin pieniä lapsia, niin koko ajan meillä on tarvetta kuivata mm. lenkki- ja muuta harrastuskamaa tai lapset kastuu koulumatkoilla tai lumi kastelee kenkiä yms yms. Ja tuolla pystyy myös kuivattamaan lakanat tai muuta puhdasta pyykkiä. Tilaahan tuo vie melkoisesti ja vaatii oman hormiliitoksensa, eli piti olla suunnitelmissa mukana jo ihan alusta asti.

Yläkuvassa näkyvä taso on vähän alempana kuin tuo toinen pätkä tasoa, missä alla on allas ja paikka pyykkikoneelle ja likapyykille. Tämä siksi, että olen aina haaveillut paikasta, jossa voisin ommella. Ja nyt minulle on tulossa sellainen :).

Varsinasta siivouskaappia meille ei tule, vaikka tilassa onkin kaksi korkeaa kaappia. Minusta siivouskaapit on lähes aina olleet tilan tuhlausta :).Toinen kodarin korkeista kaapeista on perus hyllykaappi ja sinne sijoitetaan luultavasti liinavaatteet. Toinen taas on tankokaappi, jossa olemme suunnitelleet pitävämme lenkki-, raksa- ja muuta "kerran käytettyä" vaatetta, jota ei vielä ole tarvetta pestä, mutta ei myöskään sovi puhtaiden vaatteiden joukkoon. Lisäksi sinne saa piiloon myös lenkkarit ja muut urheilujalkineet sekä koiran ulkoilutuskamat.

Pesuaineet sijoitan pesukoneen yläpuoleiseen kaappiin, mutta imurin letku on aiheuttanut päänvaivaa. Ensin mietin lohkaisevani sille tilan makuuhuoneen kaapistosta, mutta kuten kaikki varsinkin koiranomistajat tietää, on tuossa letkussa sähköisyyttä ja sitä myöden karvaa niin paljon, että sen sijoittaminen puhtaiden vaatteiden lähelle ei ole houkutteleva ajatus. Nyt näin keittiöliikkeessä sopivan ratkaisun, eli tuohon kodarin tankokaappiin laitetaankiin alimmaiseksi iso lankakori ja 10 m letkua mahtuu kuulemma sinne. Onkohan jollakulla muulla tuollaista ratkaisua jo käytössä?

Huomenna minulla onkin raksavapaa ilta, koska töissä on virkistyspäivä, joka jatkuu iltaan asti. Lauantaina taas lähdemme isännän kanssa ystävämme syntymäpäiville eli rillutteluksi menee tämä viikonloppu... Joten seuraavina on kiirettä sitten senkin edestä.