Jihuu, meillä alkaa olla kaikki laatoitukset tehtynä. Tänään saatiin eteiseen laatat (älkää katsoko taustan kaaosta, koska en päässyt yhtään siivoamaan, koska minua kiellettiin menemästä sisälle :))

Huomenna eteinen vielä saumataan, mutta sen jälkeen homma on valmis. Ainoa laatoitushomma, mitä ei vielä pystytä tekemään on alakerran wc:n seinä-wc:n koteloinnin laatoitus, koska kyseinen kotelo on vielä tekemättä. Olen lupautunut laatoittamaan tuon itse. Yläkerran kylppäriin saisi asentaa kalusteet vaikka heti ja pesuhuoneeseen saa asentaa suihkut. 

Onneksi putkimies on myös ehtinyt meille hommiin, mutta asentaa nyt ensin puuttuvat systeemit tekniseen tilaan ja vasta sitten alkaa asentaa kalusteita sisälle.  Tärkeitä alkaisi olla maalämpöpumpun päälle kytkeminen, koska pian taloon tarvitaan jo lämmötkin.

Miehen kesäloman viimeisiä päiviä viedään, mutta onneksi ulkoverhouskin alkaa olla hyvällä mallilla. Kaikki hankalissa paikoissa (eli nostinta vaativat)  verhoilut alkaa olla tehtynä. Tänään mies sai viimeisenkin seinustan tehtyä, kun ilmakin oli vähän alku viikkoa parempi. Huomenna saa viimeisetkin yläkerran ikkunat smyygilaudat ja sen jälkeen laudoittamatta on parveke ja ruokailuerkkeri, mutta ne on jo astetta helpompia, koska eivät vaadi nostinta. Huomenna pitäisi myös peltisepän tulla asentamaan vielä ovien pellit, yhden puuttuvan syöksyn ja tikkaat. Sen jälkeen määräyksien mukaiset poistumistietkin on kunnossa.

 

Isoin tekemätön homma on keittiön ja wc:iden kaapistojen asennus. Sitä toivottavasti pääsemme tekemään jo viikonloppuna.