Puustellin  kalusteiden saapumisen jälkeen on hommat alkaneet tökkiä vähän joka vaiheessa. Osassa on ollut kyseessä oma tunarointi, mutta aika monessa kyllä syyn voi siirtää kalustetoimittajalle. Virheellisistä jää- ja pakastinkaapeista kirjoitinkin jo aiemmin, mutta vaihto niiden osalta on edelleen vaiheessa, koska myyjämme on juuri lomalle. Mutta ne on luvattu vaihtaa. Yhden päätylevyn onnistuimme ruuvaamaan ruuveilla läpi, mutta sen tilalle tilasimme ja saimmekin jo uuden päädyn, eli siltä osin homma on hoidossa.

Tänään asensimme kodinhoitohuoneen tasoja ja allasta. Allas saatiin paikalle kunnialla, mutta hanan kanssa tuli ongelmia. Hanaksi olemme valinneet Oraksen korkean pesuallashanan bideellä. Eli bidee tulee kura-altaan käyttöön. Mutta hana onkin sopiva vain max 30 mm tasoille ja meillä on 40 mm paksu taso. Eli hanaa ei saa kiinni tasoon. Harmittaa, koska meille olisi ollut aivan yhden tekevää onko taso 30 vai 40 mm paksu. Emme edes muista onko meiltä kysytty paksuudesta mitään, luultavasti on vaan näytetty jotain mallikappaletta ja se on valittu, ilman että olisimme tajunneet, että taso on jotenkin normaalia paksumpi. Nyt siis näyttää siltä, että hana menee vaihtoon ja se tietää ylimääräisiä kustannuksia. Pitää vielä ennen uuden hankintaa selvitellä saisiko tuohon mitää lisäasennussarjaa pidemmillä kiinnitysruuveilla.

Paneloimme myös pesuhuoneen katon tervaleppäisellä sormipaneelilla. Ja siitä tuli oikein hyvä. Yritän huomenna siivota pesuhuoneen, jotta saan kuvia näytille. Vaikka suihkut on vielä asentamatta, mutta nekin pitäisi saada paikoilleen ensi viikolla.

Loppuillan jatkoimme keittiön asennusta ja saimme vaihdettua rei'itetyn sivulevun ja kiinnitettyä puuttuvat yläkaapit. Nyt kaikki kaapinrungot on asennettu. Mutta... illan viimeiseksi päätimme asentaa vielä pätkän kivitasoa paikalleen (taso tulee kolmesta osasta + saarekkeeseen oma pala). Taso painaa melkoisesti, mutta saimme sen hienosti paikalleen. Tässä pätkässä oli kiinni pesualtaamme. Ensin huomasimme, että pesualtaan kohdalta taso ei sovi paikalleen, sillä kaapin sidelista otti kiinni altaaseen. Ei auttanut kuin alkaa sahata sidelistasta palaa kiireellä pois ennen kuin silikonit tason alla jämähtävät kiinni. Nyt toivotaan, että ovet peittävät sahatun kohdan, vaikka hiukan epäilen... Mutta sitten tulikin isompi ongelma, eli mitattuamme vielä asentamatta olevan tason paikan totesimme, että taso ei tule mahtumaan paikalleen. Jäljelle jäänyt taso on 3 mm isompi kuin paikka mihin se pitäisi asentaa. Ja mitat tasoille on käynyt ottamassa Puustellin myyjä. Kivitaso ei myöden anna, mutta ei kyllä anna ulkoseinäkään, jota päin taso tulee. Taas riittää asiaa Puustellille, kun maanantai valkenee. Alkaa olla ihan vakio, että maanantaisin säädän Puustellin kanssa kaikkea mitä olemme viikonloppuna huomanneet. Pitää yrittää ehtiä huomenna vielä avata avaamattomat paketit, niin saataisiin mahdolliset lisäreklamaatiot samalle maanantaille.

Yritän saada taas kuviakin otettua, mutta tällä hetkellä meillä on niin sekaista raksalle, että ei tee paljon mieli kuvailla.