Huh, tämä muuttovaihe se vasta raskas onkin. Luulin, että tässä vaiheessa on intoa piukassa, mutta minua kauhistuttaa joka päivä vaan enemmän. Nyt on kaksi kämppää sekaisin ja kaikki tavarat hukassa. Viiden ihmisen taloudessa (tai ainakin meillä) muuttaminen on painajaista. No tiedän, että lukijoissani on muutama "ammattimuuttaja" siis ystävä, joka muuttaa perheineen lähes joka vuosi, parhaimpana pari kertaa ja heitä minun panikoimiseni varmasti naurattaa. Toisaalta en ole itsekään ihan paikoillani asustellut vaan muuttoja on takana jo melkoisesti ja silti tämä tuntuu nyt jotenkin kaikkein sekavimmalta... No ehkä tämä tästä suttaantuu tai pakkohan sen on.

Muuttamista hidastaa myös meidän yrityksemme saada autotallin yhteydessä oleva varasto muuttokuntoon ennen kuin joudumme tyhjentämään varastot täältä väliaikaiskämpältä. Eli  varasto (tai silloin se oli osa autotallia, koska ei ollut väliseinää) oli vielä viikko sitten täysin alkutekijöissään ja olemme nyt eristäneet, muovittaneet, levyttäneet, paklanneet ja maalanneet tuota tilaa. Ja suht mukavassa vaiheessa mennään eli toivoa on vielä...

Puolikas varastosta on jo maalattukin, mutta kuvassa näkyy paklattu puoli.

Huomasimme myös taloa siivotessa parketissamme virheen. Yhden laudan viilu oli irti alustastaan ja siinä oli pullistuma. Kuten arvata saattaa, paikka missä lauta on, on kaikkein vaikein uusittavaksi. Eli tämä on ruokailuerkkerissä ja jotta tuohon lautaan pääsee käsiksi, olisi purettava lattia myös keittiön kaappien alta. Nyt siis tiedämme, miksi kaikki eivät asenna kaappien alle parkettia :). Eipä juuri nyt innostaisi alkaa purkaa mitään, vaikka maahantuoja materiaalit ja pienen tekopalkan maksaisikin. Siksi sovimme, että tulevat ensin kokeilemaan josko paikka pystyttäisiin korjaamaan. Eli ruiskulla liimaa parista pienestä reiästä irroneen viilun alle ja paino päälle

 

Ainakin näytti siltä, että korjaaminen onnistui ja korjaaja oli tehnyt korjauksen niin nätisti, että paikkaa ei meinannut löytää vaikka tiesi missä se on (no ehkä tuo liimauksen päällä oleva puntti toistaiseksi helpottaa löytämistä). Toivotaan että korjaus toimii, eikä ongelma uusiudu. Kiitokset Erikoisparketille todella asiallisesta ja nopeasta reagoinnista reklamointiimme!

Talolla alkaa kaikki olla siis valmista, mitä nyt sisään roudatut laatikot sekoittavat jo kerran mukavalta näyttäneet tilat. Viime viikonloppuna saimme tytöille myös vaatehuoneet kuntoon. Molempiin tuli Elfan kisko- ja korisysteemejä ja sama jatkuu talon kolmannessakin vaatehuoneessa. Ja ainakin vielä näyttävät siisteille :)

 

 
 

 Molemmille tytöille tulee vaatehuoneeseen vielä tyhjille seinille peilit ja vaatemääräkin taitaa kasvaa vielä melkoisesti, kun kaikki vaatteet saadaan roudattua paikoilleen.