että läheskään kaikki huonekalumme eivät mahdu mihinkään??? Muutimme 101 m2 vuokra-asunnostamme yli 200 m2 taloomme ja huonekaluja tuntuu jäävän yli vaikka kuinka monta. Miten ihmeessä tämä on mahdollista??

Syy ei ole siinä, että olisimme ostaneet uusia, sillä halusin ensin nähdä mitkä vanhoista huonekaluista löytävät paikkansa mistäkin. Vain pojalle tuli uusi sänky ja sitä varten meiltä jäikin nyt myyntiin hyväkuntoinen ns. sohvasänky

Jos lukijoissa on kiinnostuneita niin laittakaahan viestiä (minna_tku@luukku.com).

Lisäksi yli näyttää jäävän useampikin ns. lipasto. Eli eteisemme on tällä hetkellä sekä kapea että täynnä oviaukkoja ja muita kulkureittejä eli seinämää lipastoille ei oikein enää ole. Tämä voi muodostua ongelmaksi, koska perheessämme on ollut tapana, että eteisestä löytyy jokaiselle lipaston laatikko, jonne voi laittaa avaimia, puhelimet ym. omaisuutta, jota usein kantaa pihalla mukanaan, mutta kotona haluaa ne johonkin jättää. Nyt tuollaiselle ei tunnu olevan paikkaa ja ainoa ratkaisu taitaa olla avohylly. Siitä minä en taas ole kovin riemuissani, koska viisihenkisessä perheessä avainnippuja ja puhelimia ym. on melkoinen määrä.  Hyviä ideoita otetaan siis vastaan...

Myös runsaiden ikkunoiden määrä rajoittaa huonekalujen sijoittelua, eli ruokailuerkkerissämme ja olohuoneessa on lähes lattiaan ulottuvia ikkunoita ja niiden eteen ei oikein pysty senkkejä tai vastaavia nätisti sijoittelemaan. Ikkunat on kyllä ihanat, eli en valita :).

Muutenkin huonekaluja sijoitellessa on nyt huomannut, että pistorasiat on aina "väärissä" paikoissa eli juuri siinä on pistorasia, jonne sopisi esim. joku kaappi. Eikä se mitään vaikka muutama pistorasia jäisi käyttämättä, sillä määrällisesti niitä on paljon, mutta kun yleensä ne estää kaapin työntämisen seinään kiinni, ellei tee niille reikiä kaappiin. Lisäksi ovien sijoittelusta huomaa nyt, että jos niitä olisi toista siirtänyt 20 cm tonne ja toista 20 cm tänne, niin niiden väliin jäävä tila olisi käyttökelpoisempi kuin se nyt tuntuisi olevan.

No, ehkä kyseessä on vaan kaavoihin kangistuminen ja pikku hiljaa kalusteet hakevat paikkansa ja mukavaahan se on ostaa jotain uuttakin, vaikkakaan en halua nyt hätäpäissäni ostaa jotain, millä ei sitten jatkossa olekaan käyttöä. Meillä alkaa olla jo niin paljon tavaraa, että uuden hankkiminen ilman että kahdesta vanhasta päästään eroon ei ole järkevää.