Olemme ahertaneet iltaisin päivätöiden jälkeen autotallin uumenissa kitaten ja maalaten kattoa ja seiniä. Ja nyt alkaa olla suht valmista. Sähkäri, eli isäni, on tilattu paikalle, jotta saadaan myös pistorasiat, katkaisimet ja valaisimet asennettua. Myös putkimies pitäisi saada vielä hetkeksi hommiin. Lisäksi tallista puuttuu vielä nosto-ovi, jonka asentamisessa olemme odotelleet lämpimämpiä kelejä.

Minua on huvittanut, kun mies kittaa ja hioo tallia vieläkin suuremmalla innolla ja tarkkudella kuin talon sisäseiniä. Eikä ollenkaan ollut seinien väristä talossa niin tarkka kuin tallissa :).
Kuvassa seinien väri näkyy huonosti, mutta ne on sinisenharmaat ja katto valkoinen. Kuvassa seinät on maalattu lopullisella maalilla vasta kertaalleen, joten kittausläiskiä paistaa vielä läpi. Nyt seinätkin on jo kahdesti maalattu ja ikkunakin on saanut listansa. Isäntä on kyllä ahkera listojen asentaja, joten ne ei meillä jää asentamatta.Kunhan saadaan hyllyjä ja työpöytää paikalleen, niin laitan kuvia koko komeudesta.

Ulkopuolelta katoksesta puuttuu vielä katto, eli oven asennuksen jälkeen alkaa harvalautojen ja katoksen katon asennus. Sama homma on edessä myös talon parvekkeella.

Olen myös kirjannut ylös autotalli/katosyhdistelmän kustannuksista. Autotallihan tuli meille ammattikoulun rakennuspuolen avittamana, eli he tekivät meille pohjat ja seinäelementit ja asensivat kattoristikot. Kesäpoikamme naputteli paneelit ulkoseiniin.  Kustannuksia tuollaisesta paketista (34 m2 talli, 10 m2 varasto ja autokatos) on tullut aika tarkkaan 24 000e, joista suurimmat:

perustukset + suunnitelmat + maatyöt 3500 e
Lattia 2000 e
Elementtien ja ulkoverhouksen puutavara, levyt yms 2600 e
Lvi (vesi, iv, öljynerotuskaivo yms) + pientarviketta 2500 e
Styroksit, raudat, eristeet 2300 e
ovet ja ikkunat 2200 e
peltikatto (Ruukki classic) asennettuna ränneineen ja kattoturvatuotteineen 4300 e
kesäpoika palkka 1500 e

Eli aikamoisesti kertyy hintaa tuollaisellekin rakennukselle. Eikä se ihan valmis siis ole vieläkään. Ja kun isäntä pääsee sinne hommiin niin sitten vasta rahaa alkaa kuluakin  :).