Meillä on talviloma tai ainakin piti olla... Viikonloppuna aloitettiin vihdoin terassien ja etuoven rappusen valmistelut. Kastellin jäljiltä terassien pilarit jäivät liian lyhyiksi, koska ne oli ajateltu betonivalullisten terassien tekoon. Me haluamme puiset terassit ja rappuset. Siitä syystä pilareita piti jatkaa valaen. Minä olen innostunut muuraus/valuhommista ja siksi valumuottien nikkarointi jäi minun hommakseni. Kun alkuun pääsi, niin noitahan olisi voinut tehdä vaikka enemmänkin :). No ei ne nyt ole ihan tip top suoria, mutta ajavat asiansaTänään sitten valettiin nuo täyteen ja aloitettiin myös terassin muiden pilarien rakentaminen. Kulmapilarin alle valoimme jo pari päivää sitten 80 x 60 anturan ja muiden alle laitamme 50 x 50 betonilaatan. Mutta sitten tulikin stoppi. Isäntä loukkasi kuoppaa kaivaessaan selkänsä. Ja siitähän seurasi lääkärireissu ja isännän talvilomasta tulkin sairasloma. Näihin ei omatoimirakentajalla oikein olisi varaa, mutta minkäs teet...
Mies sai sellaisen arsenaalin kolmiolääkkeitä, että on "pihalla" varmaan tämän viikon, joten minäkin taidan parin lomapäivän jälkeen suunnata takaisin töihin ja siirtää osan lomastani myöhemmäs. Mutta onneksi jotain osaan tehdä ihan itsekseni.
Sain asennettua vielä puuttuvat pilarit oikeaan korkoonsa, eli seuraavaksi ne pitäisi valaa täyteen betonia. Jos ilma on huomenna hyvä, niin enköhän minä tuosta yksinkin selviä. Ja onneksi teini-ikäisestä pojastamme on jo oikeasti apua raskaimmissa hommissa. Ja kun kärrää tuohon kymmenisen kottikärryllistä täyttöä joka ilta, niin ei tarvi kuntosalille enää lähteä.Pilarien valun jälkeen pitäisi purkaa valumuotit ja levittää suodatinkangas sekä ohut kerros soraa sen päälle. Sen jälkeen olisikin jo terassirungon rakennus, mutta sitä jatkamme varmaan vasta isännän kuntouduttua.