Mieheni ei koskaan ole ollut laminaattilattiasta kovin innoissaan. Mutta valitsimme sitä kuitenkin yläkertaan, koska silloin ei tarvitse lapsien varoa huonekalujen siirtelyssä ja koirakin tekee vähemmän rumia jälkiä. Nyt kuitenkin mieheni on entistä vakuuttuneempi, että on meidän viimeinen laminaattilattiamme, sillä lattia on talven aikana kutistunut. Eli muovisesta pinnastaan huolimatta puuta on kai siinä sen verran, että lattialämmitys on kuivattanut lattiaa ja se on kutistunut. Varsinkin isossa aulassamme, jossa lattia on asennettu pituussuuntaan niin, että pisin matka on noin 8 metriä, on listojen alta tullut raot näkyville. Eikä me edes jätetty ihan niin isoja liikuntavälejä reunoille, mitä ohje käski. Myös nuoremman tytön huoneen reunoilla on pienet raot listojen vieressä.
Laminaattui asennettiin viime elokuussa. Se ehti olla meillä sisätiloissa yli viikon ennen asennusta ja alle tuli asianmukaiset solumuovit. Eli asennuksessa ei pitäisi ongelmaa olla.

Rautakaupasta kun kyselimme, totesivat vaan, että tosiaaan lattialämmitys saattaa aiheuttaa kutistumista. Eikä kuulemma saisi asentaa yhtenäisenä kuin noin 5 metrin matkan. No kuka perhana nyt haluaisi isoon tilaa jonkun sauman keskelle huonetta. Ei vakuuta tuollaiset selitykset. Ja alakerrassa parketin osalta meillä ei ole vastaavaa ongelmaa.

Onko kellään muulla vastaavaa kokemusta?