Onneksi on ollut kuivaa, vaikka vähän viilenikin. Kaivurikuskimme Paavo tuli sunnuntaina, vaikka pyhä olikin, tuomaan meille ensin täyttömaata ja sitten tasailemaan sitä pihallemme.
Täyttöä tarvittiin aika monta traktorikuormaa ja koko päivä tuossa meni, mutta vihdoin alkaa näyttää siltä, että piha on oikeassa korkeudessa ja siihen voi ottaa pintamullat ja kylvää nurmikon. Sen haluaisi tehdä saman tien, mutta sekä Paavo että moni muu varoitteli, että kesän kuumimpia kuukausia vastaan ei kannattaisi nurmikkoa kylvää. Muuten tarvitaan todella paljon kasteluintoa ja -vettä. Eli parempi olisi, jos homman tekisi vasta elokuun lopulla, kun jälleen illat alkaa olla kosteampia. Ehkä meidän vaan on uskottava, jottei tehdä hullun hommaa.

Pihamme laskee takapihalle päin jonkin verran, mutta tarkoituksena on tuonne talon lähelle rakentaa vielä jonkinlainen pieni pengerrys ja siihen varmaan istuttaa havuja ja muuta helppohoitoista.
Jos joku ihmettelee tuota pihan keskellä olevaa keltaisin tolpin merkittyä aluetta, niin siihen on toivottavasti joskus tulossa varsinkin muksujemme hartaasti toivoma uima-allas. Se vaan ei ole ihan ykkösenä työlistallamme juuri nyt, eli taitaa edelleen jäädä ensi kesään :(.

Aloitimme myös autokatoksemme maalauksen. Maalasimme ensin yhden seinän ja osan kattoa, jotta saimme tavarat siirrettyä valmiin seinän viereen. Jostain syystä kun tuota romua lojuu katoksessa edelleen melkoisesti. Rakentajalla tuntuu erinäistä rakennustavaraa jäävän joka vaiheesta ja ihan roskiinkaan ei kaikkea malta heittää.

Myös peltimiehemme ehti vihdoin piipahtaa asentamassa vielä puuttuvat pellit, eli yhden syöksyn, nousun ruokailuerkkerin ja terassin katon väliin, muutaman pidennyksen vähän liian lyhyiksi jääneisiin syöksyihin sekä autotallin ovien sisäpuoliset pellit. Nyt alkaa peltihommatkin olla pulkassa. Hyvä homma.

Tänään tuli yhtäkkiä myös jo melko kauan sitten ammattikoululta tilaamamme roskiskatos. Hyvä niin, koska sekin pitää olla lopputarkastuksessa, koska sellainen on kaavassa mainittu. En ollut katosta nähnyt, olin vain vastaavan mestarimme kanssa puhelimessa sopinut, millainen katos olisi. Väri oli kuitenkin pikkaisen väärä ja katoksi vastaavamme oli muistanut meille tulevan tiilikatto, mutta huovasta oltiin kyllä alustavasti puhuttu. Jouduimme siis heti tuunaus hommiin :). Aamulla tuotaessa katos siis näytti tältäJa illalla tältäVäri siis vaihtui ja poistimme etuosan rimoituksen, koska niin tuonne on helpompi heittää roskia, eikä joka kerran tarvi avata ovea. Lisäksi isäntä kevensi kattoa ja hankimme sinne sen huovan vielä. Eli pientä tuunausta nuo ammattikoulun tekeleet vaatii, mutta ilman heidän apujaan ei katosta olisi meillä varmaan vielä vähään aikaan. Eikä hintakaan ollut kovin paha.

Aika moni asia alkaa siis pikku hiljaa olla valmina eikä aina vaan puolivalmiina, kuten tähän asti hommat on suurimmaksi osaksi olleet. Voi olla, että lomallamme ehdimme joitain päiviä vaikka vierailemaan sukulaisissa ja ystävien luona (sukulaisille ja ystäville siis ennakkovaroitus), koska nyt tuntuu, että hommat ovat edenneet kevään aikana jopa nopeammin kuin ajattelimme.