Pihahommat jatkuvat meillä hiljalleen. Muutama hidastava tekijä on tuollut tuohon ruohikon istuttamiseen. Yksi on kyllästyminen, eli tuon kolmannen (onneksi myös viimeisen) multakasan kohdalla into lapio- ja kottikärryhommiin on selkeästi hiipunut. No onneksi multaa kaipaava alue on enää suhteellisen pieni, eli muutama kärry illassa-menetelmälläkin se tuosta leviää suhteellisen pian.
Toinen on kaupungin ihmettely naapurien sade- ja salaojaputkista. Ilmeni nimittäin, että meidän takapihalle tulee takapuolella sijaitsevan naapurin sadevesiputki, joka uhkaa nyt täyttöjen myötä jäädä melkoisen syvälle maan sisälle. Rakenteilla olevan naapurimme pihaan puolestaan tulee heidän takapuolella asuvien sade- ja salaojaputket. Nämä naapurien talot on rakennettu 60-luvulla ja sillonhan tuo imeyttäminen ympäristöön oli ihan yleinen ja hyväksyttävä tapa. Hullua vaan on se, että tässä meidän tonteilla ja muuallakin ympäristössä on tehty lähi aikoina melkoisesti erilaisia salaoja ja viemäritöitä, koska uudet tontit tarvitsivat liittymänsä. Herääkin kysymys, miksi noita putkia ei hoidettu samalla asianmukaisesti. Osa syy on varmaankin se, että kaupungin kuvat eivät ole 60-luvulta kovinkaan ajantasaiset ja ainakaan meidän naapurimme ei ole koskaan edes kertonut putkien tulevan meidän pihaamme, ennen kuin me tonttia tasatessamme sen kivien alta löysimme ja asiaa aloimme kysellä.
Asiasta on nyt keskusteltu kaupungin kanssa ja sieltä on erilaisia mittamiehiä käynyt tilannetta katselemassa. On siis mahdollista, että nuo putket tullaan vielä yhdistämään läheiseen kaivoon ja se taas tietää takapihamme auki kaivamista. Osalla tontistammehan ruoho kasvaa jo tuolla takapihallakin, mutta sille osalle, jossa sitä ei vielä ole, olemme päättäneet nyt jättää mullan ja siemenet levittämättä kunnes kaupunki päättää, mitä noille putkille tehdään. Saattaa olla, että menee siis kauankin, kun kaupungin hommat tietää... 

Kaikenlaista pientä kesken ollutta hommaa olemme kuitenkin jatkaneet mullan siirtelyn lomassa.

Talo sokkeli on nyt pinnoitettu. Autotallin sokkelin pinnoitus puuttuu vielä, mutta jää ehkä ensi keväälle.

Alapohjan luukku sai kantensaNyt yleisilme on paljon siistimpi.

Lisäksi olen istuttanut pihaan muutaman syreenin ja kolme tosi pientä tuijaaKoska porakaivostamme ei noussut vettä kastelukäyttöön asti, asensimme yhdelle nurkalle ränneihin ns. vedenkerääjän. Se on siis tällainen, mutta meillä luonnollisesti harmaa, kuten muutkin syöksyt.
Sitten vielä viimeinen hankintamme Turun uuden Starkin avajaisista, kun halvalla sai :)Jospa nyt saisimme pidennettyä terassikautta muutamalla viikolla.

Tällaista siis meillä ja nyt lähden taas kärräämään multaa :).