Kaupungin palkkaamat urakoitsijat aloittivat takapihallemme sadevesi/salaojaputken asennuksen viime viikolla.
Olimme sopineet kaupungin kanssa, että kaivavat putken meidän tontin takaosan kautta ja korjaavat kaikki jälkensä ja vielä hyvityksenä saamme vetää altaanpohjamme salaojan tuohon samaan putkeen ja tasoittavat tuon yhden nurkan tontistamme, jonka jätimme tasoittamatta kun kuulimme, että tonttiamme joudutaan vielä mylläämään. Mullatkin siihen on jo tontillamme.

Tästä siis lähdettiin

Alimmaisessa kuvassa näkyy sekä tuo mainitsemani altaanpohja veden valtaamana ja tuo takakulma, jonne emme multaa ja siementä enää kärräneet, kun kuulimme uusista suunnitelmista. Nuo mullatut osuudet oli myös jo siemenellä.

Perjantaina urakoitsijat saivat jo kaivot (kaksi tarkistuskaivoa ja yksi ritiläkaivo) ja putken vedettyä. Tänään hommia oli sitten jatkettu ja vedetty kaivo altaamme kulmaan ja samalla tuotu täytemaata ja multaa lisää. Näky oli aika lohdutonAika monta iltaa teimme töitä ja kärräsimme, harasimme, jyräsimme ja nyt kaikki on taas myllätty. Kyllä harmitti. Ja minua vahvasti epäilyttää, että nämä koneurakoitsijat eivät paljon käsin tasaile ja jyräile noita multakasojaan eli lopputulos korjauksenkaan jälkeen tuskin on sama kuin käsin tehtynä.
Hyvää tietenkin on, että tontin takaosaan saadaan nyt kaivo ja putket, eli sen pitäisi pysyä jatkossa kuivempana ja altaan putkitus on hyvä homma. Mutta jos olisimme osanneet varautua tähän aiemmin, niin emme olisi tehneet näin paljoa turhaa työtä.

Lisäksi harmitti se, että kaupunki oli naapurimme mukaan alkanut kiukutella, että ei tonttien tasaukset ole heidän hommiaan, vaikkea nimenomaan sovittiin, että he tekevät sen ja hyvityksenä vielä hiukan extraa. Onneksi naapurimme oli pitänyt myös meidän puoliamme ja ilmeisesti homma kuitenkin tehdään kuten sovittu. Jos näin ei ole, niin saavat vihaisen emännän niskaansa :).