Osa rakennusblogin pitäjistä on ottanut tavaksi kertoa aina kuukauden veden - ja sähkökulutuksensa myös blogissa. Yleensä kertojat ovat niitä jotka pääsevät tosi pienellä kulutuksella. Siksi minäkin haluan nyt osallistua keskusteluun, vaikka me emme missään kuussa ole pääseet mihinkään 300-400 kW kulutuksiin. Nyt kuulisinkin ihan mielellään kommentteja pääsevätkö kaikki muut noihin tosi pieniin kulutuslukemiin?

Meillä sähköä kului kesä- heinä- elokuussa keskimäärin 950 kW/kk ja syyskuussa 980 kW. Lokakuussa emme enää tule pääsemään alle 1000 kw.
Talossamme on maalämpö. Maalämpöpumppu kulutti kesäkuukausina n. 80 kW ja viime kuussa 150 kW eli mielestäni melko kohtuullisesti.
Mutta tiedän toki, että 2 + 3 henkinen perheemme panostaa paljon saunomiseen, suihkuihin, mopojen ja autojen pesuun. Niin ja lämmitämme 35 + 10 m2 autotalli/varastoa sähköllä.Tosin tallissa pidetään lämpöä vain noin + 10 asteessa, eli toistaiseksi se ei ole juuri laskussa kesän jälkeen vielä näkynyt.

Isoin yksittäinen sähkönsyöppö meillä on sauna, eli siellä on 9 kW Heti valmis kiuas. Mutta me saunomme lähes joka päivä. Ja niin varmaan tekisimme, tai ainakin haluaisimme tehdä, vaikka meillä olisi millainen kiuas. Emme siis halua odottaa saunan lämpiämistä tuntia ja sitten saunoa sitä toista tuntia. Kiuas vie sähköä noin 23 * 0,250 (muhimisteho) + 9 kW (saunominen)= 14 kW/päivä. Eli 14 * 30 = 420 kW /kk. Mutta tästä olemme siis päättäneet tämän maksaa.
Lisäksi pidämme ruuanlaitosta ja teemme paljon erilaisia aikaa vieviä ruokia varsinkin viikonloppuisin. Myös pyykkihuolto on päivittäistä ja astiat pestään koneessa vähintään joka toinen päivä. Mutta niin se kolmen teinin kanssa vaan on pakko olla.

Olemmeko siis poikkeuksellisia tuhlareita vai löytyykö muita vastaavia perheitä?