Olimme joskus heikkoina hetkinä, silloin kun talon valmistuminen oli vasta haaveena kaukaisuudessa, menneet lupaamaan lapsille, että uuden talon pihaan voitaisiin harkita vaikka uima-allasta. Entisen talon pihalla meillä oli kylpypalju ja käytimme sitä ahkerasti. No, tuollainen "voitaisiinhan sitä harkita" on sama kuin miehelle sanoisi, että voisi sitä uutta autoa katsella. Eli se oli lapsien mielestä lupaus.

Lapset alkoivatkin pian muuton jälkeen kysellä milloin moinen allas pihaan saataisiin ja vihdoin viime talven talvi-alesta ostimme altaan tai kauhean monta laatikollista tavaraa, joista pitäisi allas tulla, jos palat osaa oikein yhdistää.

Paketit odottivat talven autotallissamme ja vihdoin viime viikonloppuna kutsuimme jälleen vanhempani talkoisiin ja aloitimme altaan kasaamisen. Allas on tuollainen "kevyt" , peltirunkoinen ja kooltaan 7,3 x 3,6 m. Vettä siinä on 30 m3.

Kokoaminen oli suhteellisen simppeliä vaikka kokoajilla olikin taktiikkana lukea ohjeita vasta kun joku näytti omituiselta tai ei sopinut paikalleen :). Tästä torstaina aloitettiin

IMG_5589-normal.jpg

Ja homma eteni

IMG_5599-normal.jpg

IMG_5600-normal.jpg

Ja lopulta päästiin täyttövaiheeseen

IMG_5602-normal.jpg

Ja siinä se nyt olisi

IMG_5605-normal.jpg

Veden lämpö on tällä hetkellä noin 10 astetta, joten rohkeat uimarit puuttuu vielä. Lisäksi altaaseen meno ja varsinkin pois tulo ovat vielä haasteellisia, koska tikkamme on ns. terassiin kiinnitettävää mallia ja kuten kuvasta näkyy, menee terassin kanssa vielä tovi. Eli varmaan on joku väliaikaisratkaisu keksittävä.

Tänään kävin pääkaupunkiseudulle suuntautuvan työmatkan varrelta ostamassa uima-allaspeitteen ja ns. kelauslaitteen jolla peite saadaan kelattua veden pinnalta uimisen ajaksi pois.

Loppu viikolla on vapaata, joten josko aloittaisimme terassipilarien pystytyksen...