Uudessa talossa on paljon tekniikkaa ja olemmekin painineet jo jos jonkinmoisten vikatilanteiden kanssa asumisemme aikana. Nyt helteiden alettua paljastui, että yläkerran viilennyskonvekteri ei puhalla kylmää. Se puhaltaa kyllä, mutta kierrättää ulos saman ilman, mitä imaiseekin. Helteillä yläkerrassa alkoi olla jo 28 astetta lämmintä.

Ensin soitto iv-asentajallemme. Ilmeni, että asennuksen suorittaja ei enää tee näitä hommia, mutta saimme paikalle toisen asentajan, joka myös oli meille jo putkitöistä tuttu. Hänen kanssaan sitten pähkäilimme tilannetta ja asentaja lisäsi viilennykseen nestettä ja kävi tarkistamassa ilmausruuvin kautta, ettei systeemissä ole ilmaa. Ei ollut, mutta ongelma jatkui.

Seuraavaksi soitto maalämmön ja konvekterit myyneelle taholle, joka kehotti soittamaan maalämmön asentajalle, koska heillä olisi hyvät pumput koko systeemin ilmaukseen. Näin tehtiin ja saimmekin suht nopeasti sieltä asentajan paikalle. Ensin jouduttiin hiukan tekemään putkitöitä, koska systeemistä puuttui yksi ulostulo, jotta saatiin neste kiertämään. Sitten pumput käyntiin ja nestettä kierrätettiin systeemissä, jotta mahdollinen ilma saadaan pois. Ei tulosta.

Kehiin otettiin isompi pumppu. Pumpun käydessä alkoi asentaja tutustua manuaaliin ja säätimiin ja voi nolon noloa... me emme ole osanneet käyttää yläkerran kattokonvekterin kaukosäädintä :). Alakerran säädin tekee pyydetyt asiat (lämpötilan säädön, puhallusnopeuden säädön jne) heti, kun ne vaan kaukosäätimestä asettaa, mutta yläkerran säätimestä asetukset pitää vielä erikseen "lähettää" koneelle. Ilmeisesti olemme jotenkin onnistuneet sössimään viime kesän asetukset korkeammiksi (koska viime kesänä systeemi toimi) ja siksi pyynnin ollessa korkea, ei laitteen tarvinnut viilentää. Tai voihan olla, että systeemissä oli ilmaakin, mutta emme osanneet myös lämpötilasäätöjä tehdä. No pääasia, että nyt koneet pelittää, mutta ainakin päivän työstä saamme nyt laskun,eli oppirahat on maksettava :). Ja kyllä nolotti. Onneksi asentaja lohdutti, että hullumpiakin korjauspyyntejä tulee.

Kaivoin vielä koneen manuaalitkin esille ja onneksi näitä ei sielläkään ole opastettu, koska sitten olisi ollut vielä nolompaa.