Lomat alkaa olla pidetty. Tai minulla on, isännällä on vielä viikko jäljellä.

Loman alku kului asuntomessuilla, auton ostoreissuilla ja vaihto-oppilasruljanssissa. Meiltä kun lähti tytär Meksikoon ja meille puolestaan tuli tyttö Italiasta. Viikko ollaan nyt oltu tällä kokoonpanolla ja ihan hienosti sujuu. Toki varmaan tyttö välillä turhautuu kun kuuntelee meidän suomenkieltä, eikä ymmärrä mitään. Toki sitten puhutaan myös englanniksi, mutta ajatus olisi että opetamme tytölle myös suomea. Meksikossakin kuuluu menevän ihan hyvin, eli rauhallisin mielin ollaan.

Rakennuspuuhat jäi alkulomalla siis aika vähäisiksi, mutta nyt viikon verran ehdimme jo rakennella tuota terassia eteenpäin

IMG_5782-normal.jpg

Terassin kansi on siis jo valmis, mutta sivuista puuttuu vielä muutama lauta ja kaiteet puuttuvat. Saa nähdä jääkö kaiteet kevääseen.

Saimme myös altaan reuna-alueet ihan näitisti tasattua, kun teimme altaan alle "muurit" harkoista estämään maan vyörymisen altaan kaivantoon

IMG_5781-normal.jpg

Nyt vielä pähkäilen mitä istuttaisin noille altaan sivuille. Ruusupensaat olisivat kauniita, mutta ne versoavat kauheasti ja lisäksi se piikikkyys ei houkuttele, kun vierestä joutuu leikkaamaan nurmikkoa. Pitää vielä miettiä. Tosin taimi-alet olisi nyt hyvä hyödyntää.

Ylemmästä kuvasta näkyy myös minun uusin kohopenkkini. Eli aina kun saamme jossain ruohon kasvamaan hyvin, niin hetken kuluttua minä kaivan sen pois :). Siirsin viime vuonna istutetut alppiruusut auringosta tuonne puitten varjoon ja ostin alppiruusujen paikalle pioneja. Lisäksi istutin tuonne alppiruusujen väliin pari alesta ostamaani siilikuusta, joille en vielä tiedä lopullista sijaintipaikkaa, mutta olkoot tuolla talven yli.

Tämä uuden pihan perustaminen on kyllä tällaiselle aloittelijalle yhtä muuttuvaa suunnitelmaa ja kasvien siirtelyä. Naapuri antoikin jo hyvän neuvon isännälle, eli istuttamalla perennat kottikärryyn, on paljon helpompi siirtää ne emännän haluamalle uudelle paikalle :).

Tässä siis kuva paikasta, jossa ennen oli nuo alppiuusut ja nyt siis pioneja

IMG_5778-normal.jpg