siis meidän katon. Mutta joko kielimuuri oli yllättänyt tai kiireinen suomalainen päällysmies ei ollut muistanut kertoa työmiehilleen, että olimme sopineet, että meidän katosta tulee tasainen. Eli siitä ei siis tullut.

Virolaiset raksaajat olivat tänään, sunnuntaista huolimatta,  jo neljättä päivää hommissa, kun saavuimme raksalle ja tekivät toista kierrosta tasoitusta ja katon ruiskutusta. Me pysyimme visusti poissa jaloista ja villoitimme sillä aikaa autotallia. Hyvä, että sekin homma etenee välillä

Neljän aikaan syömästä tultuamme porukka oli lähtenyt ja saanut hommansa viimeistä hiontaa vaille valmiiksi. Mutta...

Katto ei ollutkaan tasainen, vaan sellainen perinteisen röpöläinen... Ihan kaunis, mutta ei sitä mistä oli sovittu. Soitin siis päällysmiehelle ja ilman isompia jupinoita lupasi, että tekevät yhden ylimääräisen päivän eli huomenna homma korjataan. Mutta katseltuamme kattoa hetken olimmekin sitä mieltä, että ei sitä tarvi korjata vaan se on ihan hyvä noin. Pääsimme vielä sopimukseen rahallisesta pienestä hyvityksestä ja sovimme siis, että annamme katon olla röpöpintainen. Näin siis virolaispojat päättivät meidän katon pinnan :).

Mutta ihan hyvältä se siis näytti. Huom, kuvissa tasoitukset on ihan tuoreita ja märkinä näyttävät väriltään epätasaisilta

Kuvista tuo katon röpelöisyys ei erotu yhtään.

Myös maalämpöfirmasta soitettiin näin sunnuntaina ja olisivat tulossa asentamaan pumpun meille tiistaina. Onneksi saumasin teknisen tilan lattian juuri tänään ja enää puuttuu silikonit, jotka saadaan nurkkiin huomenna. Eli pumpun saavat asennettua, mutta kaivon päässä kaivonrengas odottaa edelleen asentamistaan eli keruuputkia eivät saa siellä asennettua elleivät ota mukaansa nosturia. Olemme ajatelleet asennuttaa renkaan samaan aikaan, kun maanrakentaja tulee kaivurin kanssa tekemään autotallin salaojia. Ei siis tarvitsisi ottaa erikseen nosturia noin pienen homman vuoksi tontille. Katsotaan nyt saako maalämpöfirma homman hoidettua, vai jääkö keruuputket siis vielä asentamatta. Kaivoimme ainakin varmuuden vuoksi maaläpökaivon ympärille vielä renkaalle sopivan tilan, ettei jää asennus ainakaan siitä kiinni. Kaivuuhomma olikin melko pottumainen, koska rengas on melko iso eli 115 cm halkaisijaltaan ja metrin syvä ja meillä pihan täyttö on tehty viime syksynä sellaisella tosi suurella murskeella, jota ei lapiolla meinaa saada kaivettua ollenkaan. Mutta niin vaan huhkittiin isännän kanssa siellä kaivannossa ja käsin heittelimme isoimmat murikat pois tieltä. Sauna ja lasi viiniä tuli sen jälkeen tarpeeseen :).

Alla vielä kuva juuri saumatusta teknisen tilan lattiasta