Raksalla tapahtuu koko ajan, mutta kaikki on on sen verran kesken, että kuvia en ole vielä ottanut. Mies on tosin saanut lähes kaikkien ovien (wc:t, kodari ja keittiö) vetimet asennettua. Minä taas maalasin makuuhuoneemme. Tikkurilalla kun on nuo hauskat värien nimet, niin makuuhuoneemmekin on nyt herkkusienen värinen :). Yksi seinistä tulee vielä tapetilla tummemman ruskeaksi. Kunhan saan tapetoitua, niin on luvassa kuvia.

Koska ei ole tuoreita kuvia, niin nyt on sopiva hetki kertoa hiukan valitsemastamme valaistuksesta.

Minua kiinnostaa ns. epäsuora valaistus, päivänvalolamput ja ledivalaistus energiatehokkuuden takia. Emme kuitenkaan ole valmita älyttömiä maksamaan valaistuksesta. Lisäksi kammoan hiukan päivänvalolamppujen kirkasta valoa, koska olen aina ollut hämärien valojen (ei kattovaloja, vaan päytälamppuja) ystävä.

Epäsuoraa valaistusta tulee ainakin alkuun meille olohuoneeseen ja ruokailutilaan ns. valolistan alle sijoitettavien saalinkien valaisemana. Nämä hankimme Ad-luxista, jonka myymälä on sopivasti Turussa, joten pääsin katsomaan noita livenä. Lisäksi ostimme Ad-luxista Jasmine opaalikupuisen valaisimen päivänvalolampuilla meidän portaikkoomme. Emme ole ehtineet tätä vielä asentaa.

Alla kuva Jasminesta ja saalingeista Ad-luxin sivuilta, ei siis meiltä.

 

Kolmantena hankintana Ad-luxilta oli kodinhoitotilamme kaksi Merina valaisinta päivänvalolampuilla. Aika siniseltä tuo tila vaikuttaa, mutta ehkä siihen tottuu. Tämä kuva on siis meiltä

Lisäksi hankimme eteiseen (tai aulaan, jos mieli vielä muuttuu) kolme Innoluxin Pisara valaisinta

 

Pisara näytti ainakin pakettiin kurkittuna todella kauniille. On aika iso valaisin, mutta onneksi meillä on hiukan tavanomaista korkeammat huoneet, joten tuskin on liian suuria eteiseen.

Keittiöön meille tuli välitilaan yläkaappien pohjaan upotettuna miniloisteputkivalaisimet, jotka valaisevat yllättävän hyvin, eivätkä häikäise. Lisäksi nurkassa on valohyllyt, joista tulee myös kaunis valo. Liesituulettimen valo on melko kirkas, mutta totuttelemme...

Vahasta kodistamme mukaamme pääsevät ainakin Yki Nummen klassikko Lokki, joka on ollut meillä jo monta vuotta. (Kuvat eivät taaskaan ole juuri meidän valaisimistamme vaan vastaavista netistä)

lisäksi melko iäkäs Kuplat valaisin

Pakollinen Tuplakuplakin meiltä löytyy ja pidän sen valosta, joten paikka sillekin pitää jatkossakin löytää.

Ulkovalaisimiksi hankimme seinille Modena ylös-alas valaisimet. Nuo ovat muuten armottomat muuraukselle, eli kaikki epätasaisuudet näkyy, vaikka päivällä seinä näyttää aivan tasaiselta. Lampuissa oli ostettaessa halogeenit, mutta niihin voi vaihtaa myös ledit ja ledeihin on tarkoitus siirtyä, kun halogeeit tulevat tiensä päähän.

Pihan muu valaistus on vielä miettimättä, koska koko piha on vasta tasattu ja jääkin tuollaiseksi ensi kevääseen asti.