Uuden talon myötä on myös erilaiset ongelmat ja niiden ratkominen tulleet jokapäiväiseksi iloksemme. Olin kai jotenkin naivisti kuvitellut, että uudessa talossa niitä ongelmia olisi vanhaa taloa vähemmän.
Onneksi minulla on aika hyvä kärsivällisyys.

Meillä on kaksi wc:tä ja molempiin tuli hankituksi Idon wc-pytyt. Yläkertaan Ido Seven normipytty ja alakertaan Ido Seven seinä-wc. Seinä wc:mme painike hajosi jo alkumetreillä ja vesi jäi helposti juoksemaan säiliön läpi vaikka koko päiväksi. Tämän Idon huoltomies kävi korjaamassa suhteellisen nopeasti.
Nyt säilöstä kuuluu jälleen jos jonkinmoisia suhinoita ja se tuntuu lisääntyvän koko ajan. Toistaiseksi asia ei ole aiheuttanut toimenpiteitä. Mutta tänään hajosi pytyn slow-close kansi. Hidastusmekanismin muovi vain halkesi ja siitä lähti palanen. Hidastus ei siis toimi enää ja koko kansi heiluu sinne tänne. Löysinkin netistä seuraavanlaisen kommentin eräältä saman pytyn omistavalta:

"Hidastetulla laskeutumisella olleet kannet hajosi kaikki 3-4 kk kuluessa siten, että hidastusmekanismin vääntömomentti ylitti muovisen vastakappaleen kestokyvyn, muovi halki ja terve! - kansi paskana. Suunnitteluvirhe kertamuovin kestävyyden ja dimensioiden suhteen."

Tästä on luultavasti kyse meilläkin. Onko muilla ollut vastaavia kokemuksia?

Tässä vielä kuva pytystä ja ongelmakohdasta


Koska slow-close kansi ei ole ihan halpa investointi, niin aion kyllä vaatia uutta kantta pyttyyn takuuna, koska laite ei ole käytössä ollut kuin 4 kk. Eli huomenna jälleen soitto huoltoon.