Tänään alkoi seinien tasoitushommat. Olimme sopineet oikeastaan aloituksesta vasta ensi viikolle, jotta ehdimme saada kaiken kuntoon, mutta tasoittajilla tuntuu nyt olevan paremmin aikaa ja pyysivät saada jo aloittaa, koska suurin osa tiloista oli jo ihan kunnossa. Portaikossa on hieman vielä viilaamista ja yhden makuuhuoneen nurkasta menevästä koteloinnista puuttui keskuspölynimurin poistoputki vielä, eli kotelointia ei saanut vielä sulkea. Lisäksi alakerrassa oli kauhea siivo, kun kaikki kipsilevyn palaset hommien jälkeen oli riipin raapin.  

Kun tulimme töiden jälkeen raksalle, oli siellä kome virolaismiestä hommissa ja suomalainen päällysmieskin saapui juuri paikalle. Hommat etenivät rivakkaa tahtia ja me aloimme viimeistellä puuttuvia yksityiskohtia siinä samassa. Saimmekin imurin poistoputken vedettyä yläpohjaan makuuhuoneen kulmassa menevän kotelon kautta. Kotelossa on nyt putkia melkoisesti. Eli ilmastoinnin putkia, jäähdytyslaitteen putkia ja imurin putkia sekä sähköpiuhoja. Kun vielä osa putkista on oltava vahvasti eristettyina, meinasi tila käydä ahtaaksi.  Mutta nyt kotelot ovat kunnossa.

Lisäksi siivosimme alakerran, eli nyt on sauna, pesuhuone, yläkerran kylppäri, parveke ja autotalli ladattu täyteen tavaraa. Mutta  huomenna tasoitehommia voi jo jatkaa vaikka alakerrassakin.  Ja kaatopaikallakin ehdimme vielä käydä, eli tänään asiat etenivät joutuisasti.

Ja tältä näytti tasoitukset tämän päivän jälkeen

Myös laatoittaja oli ehtinyt käydä päivällä paikalla ja oli laatoittanut teknisen tilan lattian. Minulle jäi seinille nousujen laatoitus ja saumaus viikonlopun hommiksi

Pian siis on valmista myös maalämpöpumpun asennukselle.