Uusi talo on yllättänyt aika monessakin tapauksessa meidät. Useimmat ikävä kyllä niin, että aika paljon asioita on jouduttu selvittelemään myyjän/asentajien tai omin voimin.

Suurin osa lukijoista tietääkin, että remontoimme ennen uuden rakentamista kuusi vuotta rintamamiestaloa ja en ollut ihan tajunnut miten paljon esim. uuden talon sisältämä kosteus vaikuttaa eri asioihin, jota ei vanhassa talossa enää tapahtunut.

Aiemmin olen kirjoittanut mm. laminaattilattiamme talven aikaisesta kutistumisesta, jolloin paikoitellen listojen alle ilmestyy jo pieni väli. Kesällä ongelma taas poistuu.

Lisäksi lattialistojen osalta on sama ilmiö, eli listat lyötiin kiinni lattiaan, mutta nyt lattian ja listan välissä on moness paikassa väli. No meneväthän nuo listat toki alaspäin, kun niihin hiukan puukapulalla ja vasaralla kopauttaa.

Tänään sitten ilmeni, että olohuoneemme parketti tullaan purkamaan. Hienoa on se, että lattian takuu toimii, mutta ikävää se, että ei millään jaksaisi vielä "remontoida". Syy tähän on se, että lattiaan on yhteen lautaan tullut koko laudan pituudelta halkeamia ja pariin muuhun kohtaan pienempi halkeama. Tässä tuo pahin kohta

IMG_5497-normal.jpg

Tietenkin tuo lauta sijaitsee aivan keskellä keittiämme ja olohuoneen keskellä eli koko olohuoneen lattia joudutaan purkamaan, että päästään käsiksi tuohon lautaan. No ammattilaiselta hommaan ei kauhean kauaa kai kulu, mutta sekaisin se koko kämpän ainakin saa. Parin viikon kuluttua olisi tarkoitus tuo homma tehdä.